TikTok: de video-nieuwkomer

TikTok is het meest recente sociale medium van deze lijst. Het is een Chinees netwerk en werd in 2016 gelanceerd door ByteDance. In 2021 zijn er naar schatting 73,7 miljoen actieve Amerikaanse gebruikers op het platform.

De app is wereldwijd al meer dan 2,6 miljard keer gedownload. 83% van de actieve gebruikers heeft gepost op het platform, wat een grote interesse van de community laat zien.

Publiek

Het platform voor het delen van video’s trekt vooral jongeren tussen de 10 en 19 jaar aan, wat het wereldwijde succes verklaart. In de VS vertegenwoordigt deze leeftijdsgroep 32,5% van de gemeenschap, terwijl de leeftijdsgroep 20-29 jaar goed is voor 29,5%. 60% van de gebruikersbasis is vrouwelijk, 40% is mannelijk.

Doelstellingen

Identificeren en lanceren van relevante uitdagingen
Uw banden met jongere gemeenschappen versterken dankzij virale inhoud
Zet in op creativiteit en humor
Maak uw bedrijf menselijk
Wanneer moet je posten op TikTok?
Het einde van de dag is het beste moment om je content te posten. Net als bij Snapchat is het bereiken van jongere generaties makkelijker na 17.00 uur, omdat de dag van tieners en pre-teens dan vrij is.

Handige tools voor TikTok:
LightMV: gratis videobewerkingsprogramma
BeeCut: gratis video-bewerkingstool
Onze adviezen:
Omdat TikTok een visueel platform is, zouden de gebruikers van sociale media veel met de functies van het netwerk moeten spelen, om zichtbaarheid te krijgen en te experimenteren
Deel je content op meerdere kanalen
Organiseer wedstrijden en weggeefacties om de aandacht op je profiel en je account te vestigen
Vergeet niet om afleiding te brengen voor de gebruikers, ze willen waarschijnlijk geen al te serieuze inhoud zien op het platform

Bron: https://www.ecommerce-nation.com/top-social-media-ecommerce/

Gerelateerde berichten

Log in

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten

Log in

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten